Média

"PubliCare: az életre való autó" - Rugalmasabb, mint egy bérautó és olcsóbb, mint a saját!

2013. szeptember 22. 12:00

Napjainkban az autóvásárlás hosszú távra szól. Nem csak az autó vételára, de annak fenntartási költsége is nagyon megterhelő ma egy átlag magyar család számára és nehéz szabadulni az így vállalt kötelezettségektől. Ugyanakkor vannak olyan élethelyzetek, amikor az autó a legoptimálisabb megoldás a tömegközlekedés mellett.

Csak hogy az egyes élethelyzetekben más-más autó adja ezt a bizonyos optimális megoldást. Van olyan, szinte végtelenül rugalmas megoldás, amivel éppen olyan autóhoz juthatok ott és akkor, amilyenre szükségem van?

Erre találták ki PubliCare-t.

2013. szeptember 22. Budapest

Az Avalon Car(e) Services a Budapesti Mobilitás Hét zárónapján PubliCare néven elindította a budapesti lakosság számára a közösségi autós szolgáltatást, Magyarországon elsőként.

A PubliCare lényege, hogy saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. Méghozzá mindig akkor, ott és olyan autóhoz, amire éppen szüksége van. A szolgáltatás gondolata Svájcból indult útjára és azóta több nyugat-európai országban vezették be sikerrel az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.

Nem kérdéses, hogy Budapest megérett a PubliCare használatára. Sok háztartás autóval kapcsolatos gondját megoldja a számok józan világára alapozva. Legyen kéznél autó, de ne függjünk tőle és anyagilag ne jelentsen erőn felüli terhet a családnak.

Ennek az innovatív, szemléletformáló szolgáltatásnak a magyarországi bevezetését kezdte meg az Avalon Car(e) Services Budapest 5 helyszínén 20 autóval:

-VI., Király u. 10.

-VI., Király u. 16.

-VII., Rumbach Sebestyén u. 8.

-XI., InfoPark

-XII., Csörsz u. 12. (itt a szolgáltatás 2013. október 1-jén indul)

Budapest legforgalmasabb csomópontjain mind a budai, mind a pesti oldalán gyors bővítést terveznek, év végéig további 30 PubliCare autó áll majd a lakosság rendelkezésére.

A sajtóbeszélgetésen Michael Glotz-Richter Bréma város képviseletében a közösségi autózás brémai bevezetését mutatta be. A carsharing szolgáltatás a városvezetés és a helyi civilszervezetek teljes egyetértésével és támogatásával került bevezetésre. Glotz-Richter hangsúlyozta, hogy „nem egyszerűen a környezetet kíméli, gyakorlatilag nincs dugó és érezhetően tiszta a város a levegője, de olyan pénzügyi intelligencia alap pillérévé vált, amely minden brémai család hétköznapjaiba beépült.” A PubliCare számára középtávú ajánlásokat is megfogalmazott, többek között a városvezetéssel való szoros együttműködést, melynek keretében Brémában a carsharing autók a buszsávot is használhatják és ingyen parkolhatnak a városi parkolókban.

Az Avalon Car(e) Services részéről Ilosvai Péter vezérigazgató a PubliCare indikálta szemléletformálást hangsúlyozta. Ezt követően Sződi János pénzügy vezérigazgató-helyettes az alábbiakat mondta el az új szolgáltatás indításának kapcsán: „Pozíciómnál fogva én elsősorban a projekt sarokszámait követem és a jelentős beruházás pénzügyi részét tartom kézben. Elmondhatom, hogy én is szemléletváltáson estem át. Ha el tudjuk engedni a saját tulajdonú autó gondolatát és magára a használatra helyezzük a hangsúlyt, akkor értjük meg igazán ennek a szolgáltatásnak a nagyszerűségét. Az autónak nem egy életet kell végig kísérnie, hanem sok-sok és nagyon különböző élethelyzetet. Saját autót nem lehetne állandóan váltogatni, de egy igen változatos flottából ki lehet választani az éppen megfelelőt. Ezeket az autókat akkor éri meg használni, ha a használat napi 2-3 óránál többet nem tesz ki és évi átlagban 10-12 ezer megtett kilométer alatt maradunk. A szolgáltatás bevezetése nekünk küldetés, hiszen nem egyik napról a másikra történik ennek az üzenetnek az átvitele.”

Az autófoglalás a regisztrációs irodában kezdődik, ahol egyszeri személyes találkozás szükséges a PubliCare-t igénybe venni szándékozókkal. Ezt követően 7 x 24 órás call center és online foglalási felülettel foglalhatunk autót. Valamennyi autó egyedi azonosítóval és saját parkolóval rendelkezik. Az autó használója mindig tiszta, kifogástalan műszaki állapotú autóba ülhet és valóban csak a vezetéssel kell foglalkoznia. Az egyes autókategóriák tarifái (használati idő és kilométer alapú) tartalmazzák az üzemanyag költségét is.

Egyetlen feladata van a felhasználónak: az üzemanyag alacsony szintjénél az autóban található MOL-kártyával megtankolni.

Bővebb információ:

Jáger Andrea
Avalon CarSharing stratégiai marketing vezető
Mail: andrea.jager@avalon-care.hu

Avalon Car(e) Services

Az Avalon Car(e) Services Kft. három fő üzletágában – Avalon Rent a Care, Avalon Bosch Car Service és Avalon CarSharing - ma már több mint ötven fő tevékenykedik. Az autókölcsönzés volt az alapötlet 1999-ben. Az azóta eltelt tizennégy év tapasztalatát felhasználva ma már több mint száz gépjármű bérbeadását koordinálják napi, heti és havi szinten. Ügyfeleik között bel- és külföldi  cégek és magánszemélyek egyaránt megtalálhatók, akiknél folyamatos szolgáltatásfejlesztés zajlik a mind magasabb színvonal és a maximális ügyfélelégedettség elérése érdekében. Ennek egyik lépéseként 2003-ban nyílt meg az Avalon autószervize, mellyel eleinte a saját tulajdonunkban lévő gépjárművek kifogástalan állapotának biztosítása volt a cél. Azóta már a Bosch Car Service hálózat tagjaként a nemzetközi előírásoknak megfelelő színvonalú szerviz-szolgáltatások várják az ügyfeleket.