Aktuális hírek

Mennyit költünk havonta, ha saját autót tartunk fenn - kalkulátor a cikkben

Az autóvásárlás mindig egy igen komoly lépés nem csak financiálisan, hanem később, a választott típus kínálta lehetőségek - amik egyben határok - miatt is.

Mi mindent veszünk figyelembe autóvásárlásnál?

Persze, kinek mennyi pénze van rá és mire kell neki az autó. Egyedülálló férfiak gyakran vesznek nagyon vagány sportos autókat, ennek megfelelő teljesítménnyel és extrákkal. Egy kisgyermekes család esetében a biztonság, a pakolási lehetőségek és a kényelem a legfontosabbak. Sok családban két autó van és a második autó tipikusan kis fogyasztású, könnyen parkolható, városi kis "rohangálós".

Ahogy az egyes élethelyzeteket felváltja egy másik (kirepülnek a gyerekek vagy éppen újabb családtag érkezik, vagy anyagilag megterhelő már az autó fenntartása), az autóval szemben támasztott igények is változnak. Az autó cseréjére sokszor nincs gazdaságos lehetőség, sok autót hitelkonstrukciók útján birtokolnak, nincs igazán alternatívája annak, hogy akkor legyen és olyan autó kéznél, amilyet az adott helyzet megkövetel.

Illetve nem volt egészen eddig!

Már Magyarországon is bevezetésre került a közösségi autózáson alapuló rendszer, amely a saját tulajdonú autó nyújtotta kényelmet kínálja az ún. CarSharing szolgáltatás keretében. Nincs saját autó és főleg nincsenek az autóval kapcsolatos fix költségek.

Itt érdemes az alábbi kalkulátoral kiszámolni, valójában mennyit költünk az autónkra: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/04/14/autokoltseg-kalkulator/

Van viszont az a lehetőség, hogy az autószükségletet előre megtervezve éjjel-nappal olyan autóhoz juthassak, amilyenre éppen szükségem van. Lehet költözés, városi ügyintézés vagy reptéri vendégfogadás, kedvemre válogathatók egy olyan autóflottából, ami csakis ezeket az igényeket szolgálja ki.

Mi nem autót kínálunk egy életre, hanem autót minden élethelyzetre.